Náš web využívá malé soubory cookies k analýze návštěvnosti eshopu. Procházením webu s tím souhlasíte. Více zde.

Jak vybrat matraci

napsal Pavel Frček, ml. 19/08/2016 2 Konetáře

Protože víme, že výběr správné matrace do postele je velmi složitý, rozhodli jsme se pro Vás připravit krátký článek s názvem „Jak vybrat správnou matraci do postele“

Jak vybrat správnou matraci?

Vážení návštěvníci,

Prvním kritériem při výběru je zcela jistě tvrdost matrace. Ženy většinou volí měkčí a muži tvrdší matraci.

Nyní si pojďme projít všechny body, kterou povedou ke správnému výběru Vaší nové matrace v internetovém obchodě www.svetposteli.com

1. tvrdost matrace

Obecně známo, tvrdost matrace je nejdůležitějším kritériem při výběru. Je to přesně tak. Nedoporučujeme vybírat tuhost matrace dle Vaší staré matrace, ale hlavně dle Vaší váhy. Lidé, kteří mají větší váhu by si měli vybrat matraci tužší, ba naopak, lidé s nižší váhou si vybírají z měkčích matrací. Nezapomínejme také na polohu, ve které spíte. Pokud spíte radši na boku, měli byste zvolit měkčí matraci, naopak, pokud spíte na zádech či dokonce na břiše, volte tvrdší matraci.

U matrací v našem eshopu naleznete rozdělení do 5 kategorií tuhostí -  (měkká - 1 až extra tvrdá - 5.

Tvrdost 1: Tyto matrace nedoporučujeme pro pravidelné spaní, ale spíše do rekreačních objedktů -  (chaty, chalupy,..) Tyto matrace vyhovují především ženám.

Tvrdost 2: Velmi vysoce elastické a přizpůsobující se matrace tvaru těla. Tyto matrace dobře udržují páteř v rovině.

Tvrdost 3: Toto je „zlatý střed“. Tyto matrace jsou především pro zákazníky, kteří požadují tvrdší spaní.

Tvrdost 4: Matrace pro zákazníky s vyšší váhovou hmotností. Tvrdost č.4 preferují především muži.

Tvrdost 5: Naše nejtvrdší matrace pro zákazníky s velkou hmotností.

Matrace s dvojí tvrdostí: Tyto velice zajímavé matrace mají z každé strany jinou tuhost.  Zákazník si může sám zvolit tuhost, která mu v daný okamžik vyhovuje. Matrace ideální pro manželské páry.

2. hmotnost zákazníka

Při výběru Vaší nové matrace do postele je potřeba přihlédnout na nosnost matrace. Není dobré, aby zákazník, který má 140kg spal na matraci, která je do 120 kg. 

3. věk zákazníka

Každý zákazník z jiné věkové kategorie potřebuje kvalitní spánek. Pro děti, aby se jim dobře vyvíjela páteř a svaly preferujeme pevnější matrace se střední tuhostí. Čím je člověk starší, měl by používat elastičtější a měkčí matraci.

4. potah matrace

Ačkoli si většina zákazníků myslí, že potah na matraci není důležitý, protože není vidět, mýlí se. Potah každé matrace by měl splňovat následující kritéria: hygienické vlastnosti, zajištění správné cirkulace vzduchu a měl by zajistit suché prostředí zákazníka.

5.   způsob uložení matrace

Pro dobré ortopedické vlastnosti matrace a její vzdušnost si musíme zvolit i správný podklad pro matraci. Nedoporučujeme desku, ale lamelový či prkenný rošt. Pevná deska nezaručuje správnou cirkulaci vzduchu. Pro náročnější zákazníky můžeme doporučit polohovatelné elektrické či ručně polohovatelné lamelové rošty z naší nabídky.

6.   cena

Když vybíráme matraci, měli bychom hledět hlavně na kvalitu a ne na cenu. Cena matrace samozřejmě roste přímo úměrně s kvalitou. Pokud se rozhodnete pro matraci z viskoelastické či bio pěny, musíme počítat s vyšší cenou.

Doufáme, že Vám náš článek pomůže vybrat si optimální matraci do Vaší postele. Abychom Vám výběr ještě ulehčili, vytvořili jsme pro Vás inteligentní vyhledávač matrací, který najde matraci dle Vašeho přání.

V případě dalších dotazů se na nás neváhejte obrátit na chatu do pravého spodního rohu stránky, emailu či telefonu.

 

Pavel Frček

info@svetposteli.com

+420 603 278 834